Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5622 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Wil je meubelpootjes kopen? Let hier op!

Wil je meubelpootjes kopen? Let hier op!

Meubelpootjes zijn vaak een essentieel onderdeel van een meubel. Een meubel valt of staat zeker met de juiste poten. Bij het aanschaffen en vervangen van de poten van een meubel zijn een aantal punten waar je op moet letten. Voor het gemak hebben wij ze even voor je opgesomd!

1. Bepaal de juiste hoogte

De poten onder jouw meubel bepalen de specifieke hoogte. Daarom is het erg belangrijk dat je de hoogte van de poten goed controleert voordat je ze aanschaft. Zo is de maximale hoogte van een salontafel vaak 50 cm en de ideale hoogte voor een staand tv-meubel tussen de 24 en 40 cm.

2. Denk goed na over de kleur en afwerking van de poten

Onze poten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Let bij het kiezen van de kleur goed op de reeds gebruikte kleuren in jouw woning. Zo kan het prachtig staan om te kiezen voor alleen maar chromen meubelpoten, maar kan het ook speels staan om juist te mix & matchen. Mocht je kiezen voor houten pootjes dan kan je deze altijd nog verven in de kleur van het meubel, ideaal toch? Doe vooral wat past bij jou en jouw woning. Je ontdekt alle kleurmogelijkheden hier!

3. Zorg voor de juiste bescherming

Het laatste wat je wilt is dat jouw nieuwe meubelpoten zorgen voor een beschadigde vloer. Zorg daarom voor goede bescherming. We hebben diverse vloerbeschermers in ons assortiment. Zo hebben we speciale vloerbeschermers voor onze populaire hairpinlegs of speciale pvc glijders.

4. Kies voor de juiste stijl

Van robuuste matrix poten tot aan Scandinavische hairpinlegs, de vorm van de poot bepaalt echt de uitstraling van het meubel. Wil je dat de meubelpoten niet zo opvallen? Kies dan voor kleine zwarte meubelpootjes.

Heb je nog een vraag tijdens het uitzoeken van de meubelpootjes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier bij contact.