Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5622 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Het gebruik van natuurlijke materialen bevorderd de rust en uitstraling in je tuin. Houten tuinmeubelen hebben naast de looks ook nog andere voordelen, ze zijn namelijk duurzaam en relatief betaalbaar. Het leukste van hout is misschien wel dat je het zelf kunt bewerken, een stijgerhouten tafel of bankje is daarom populairder dan ooit. Bij een juiste behandeling met beschermende beits maakt het ook nog eens geschikt voor buitenshuis gebruik.

Bij het maken van houten meubelen is het aan te raden om geschikte meubelpoten voor tuinmeubels te gebruiken. Deze zijn namelijk vocht- en weerbestendig.

Wanneer je echter kiest om kant en klare houten meubels te kopen wordt er vaak gebruik gemaakt van houtsoorten die bestendig zijn tegen weersinvloeden zoals hardhout of geïmpregneerd naaldhout. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van houten meubelen die je terras kunnen verrijken, dus laat je inspireren.

Loungesets van hout

Een houten tuinmeubel past vanwege zijn uitstraling ook perfect onder een houten terrasoverkapping of veranda. Een loungeset is te vergelijken met een bankstel zoals je deze ook vaak in een woonkamer ziet, laag aan de grond en biedt de mogelijkheid om heerlijk onderuit te gaan zitten. Met een tuinset zit je hoger, rechtop en kun je bijvoorbeeld perfect buiten zitten tafelen wanneer je vrienden uitnodigt voor een barbecue.

Op onderstaande foto zie je een mooie combinatie van een douglashouten tuinset met bankjes. Om een speels effect te creëren heeft één bankje een rugleuning en de ander niet. Zodoende geeft he

t bankje de mogelijkheid om deze onder de tafel te schuiven.

Picknicktafels voor groot en klein

Heb je een kleiner terras of wil je misschien een tweede zitgelegenheid maken in je tuin? Dan is een picknicktafel de perfecte manier om ruimte te besparen. Doordat de bankjes en tafel uit één gedeelte bestaan verplaats je het eenvoudig en heeft het een opgeruimde uitstraling.

Kinderen vinden het geweldig volwassene te kunnen imiteren en tevens een eigen plekje te hebben. Op een kinderpicknicktafel zoals op onderstaande foto te zien is, kunnen eenvoudig vier kinderen plaats nemen.

Decoratieve meubelen

Om je terras compleet te maken kun je het nog van decoratieve meubelen voorzien zoals bijvoorbeeld houten plantenbakken. Deze zijn te verkrijgen in vele soorten en maten, zoals ronde, vierkanten of rechthoekige. Tevens bieden plantenbakken zoals in onderstaande foto een goede mogelijkheid om je terras af te schermen of een ruimte te doorbreken.

Deze plantenbak is vervaardigd uit douglashout, een van de hardste naaldhoutsoorten die te verkrijgen is. Het hout kan onbehandeld buiten gebruikt worden en heeft een levensduur van tussen de 10 en 15 jaar.

Sfeervolle aanvullingen

Tenslotte laten we op onderstaande foto zien dat je eenvoudig je terras ontzettend sfeervol kan maken door een kleine toevoeging zoals een haardtafel. Deze multifunctionele (bijzet) tafel biedt de mogelijkheid om te gebruiken als bbq. Zodoende kun je aan tafel je gerechten bereiden, een leuke variant op het klassieke gourmetten. Sfeertafels zijn daarnaast te verkrijgen met een wijnkoeler, perfect voor in de warme zomerse dagen.